top of page
Zoeken
  • Dennis Hardes

Dinsdag 22 januari 2019

Bijgewerkt op: 8 feb. 2019

05:00 uur wakker. Heb met wat draaien het op kunnen rekken tot 05:45 uur maar blijf maar in de rondte denken. Dan kan ik beter rustig op de bank zitten. Elle is ook wakker en ligt gezellig naast mij op de bank. Als ik wakker wordt en mijn hoortoestel in doe hoop ik nog steeds dat ik opeens weer een piepje hoor in mijn linkeroor, maar helaas. Helemaal niets.


Vandaag belangrijke dag. Ben blij dat ik naar de kno arts kan, maar zie er ook tegenop. Weet het antwoord al, maar ben vooral nerveus voor het CI verhaal. Hoop heel erg dat dit voor mij een mogelijkheid is. En zo ja, dat dit ook op korte termijn al kan. En ‘kort’ is relatief, begrijp dat ik niet volgende week al op de operatietafel kan liggen, maar heb geen trek in de wachtlijst van misschien wel een jaar.


Mijn schrijftolk is lekker op tijd en we hebben gelijk een leuk gesprek terwijl we wachten op de audioloog. Verbaas mij dan altijd weer hoe het toch kan dat op een KNO afdeling de namen worden rond gefluisterd als je aan de beurt bent. Ben toch niet de enige slechthorende die daar zit (of dove tegenwoordig). Nog vreemder is het dat de audioloog echt geen flauw idee heeft wat een schrijftolk is. Hoe kan dat in hemelsnaam? Haar opmerking tegen mijn tolk van ‘je mag hier even blijven wachten’ was wat apart zeg maar. De hoortest was zoals verwacht kort. Bijzonder weinig geluid wat ik nog hoor en in overleg met de KNO arts de test gestopt. Mijn audiogram is nog net geen blanco grafiek, maar veel scheelt het niet. Daarna wachten op de KNO arts zelf. Het eerste wat hij eigenlijk voorzichtig vroeg was of ik open sta voor een cochleair implantaat. JA, was mijn enthousiaste antwoord. Liever vandaag dan morgen. Hij gaat mij met verzoek tot spoed aanmelden bij het CI team van het LUMC. Nu hopen dat ik daar snel terecht kan. Tot vorige week kon ik nog ongeveer 80% verstaan met hoortoestellen dus mijn auditief geheugen is nog heel goed nu. Let’s keep it that way, want dat heeft een enorm voordeel straks met revalideren. Wat ik natuurlijk nog niet weet is of ik ook echt daadwerkelijk in aanmerking kom voor een CI. Maar ach, ik heb 2 oren, moet toch ergens lukken is dan mijn filosofie :-)


Verder is er geen directe oorzaak te achterhalen voor mijn extreme achteruitgang. Blijkt dat ook mijn rechter oor (mijn toch al slechte oor) de afgelopen 2 jaar ook bijna tot niks is gegaan. Het ging dus al niet goed voordat die versnelling vorige week opeens kwam. Mijn oren zijn wel schoongemaakt en ik flapte er nog enthousiast uit “ik hoor weer!!” … hij kon die humor waarderen.


Heb gelijk een afspraak gemaakt bij Beter Horen voor morgen. Kijken wat mijn ultra power supah dupah hoortoestellen nog in zich hebben. Moet ook nog een paar dagen Prednisolon doorslikken, baat het niet schaad het niet.


Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo moe ben geweest als vandaag. Ben echt leeg. Alsof ik een marathon heb geluisterd. Jen is ook op, logisch, het is niet alleen voor mij een heftige ervaring. Zij maakt zich zorgen, ook qua Elle.

Dit is mijn nieuwe audiogram. Nog net niet blanco, maar scheelt niet veel.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page