top of page
Zoeken
  • Dennis Hardes

Vrijdag 25 januari 2019

Ik merk dat ik kort slaap, maar wel heel vast. Heb het gevoel dat het een lange dag gaat worden. Jen is met Elle naar zwemles en ik ga zo een flink stuk wandelen. Er ligt nog veel sneeuw en het is goed koud. De kou doet mij goed om de een of andere reden. Het doet pijn aan mijn gezicht, maar voelen is lekker. Het blijft raar om buiten te lopen en bijna niets te horen en wat ik hoor kan ik veelal niet plaatsen of klinkt afschuwelijk. Lastig is het dat ik op links geen geluid kan verdragen. Weet niet hoe het komt, maar het voelt nog steeds meer als een drukgolf dan dat ik het als geluid ervaar. Het voelt erg oncomfortabel. Ik hoor nog wel de sneeuw kraken als ik loop. Dat is een heel fijn geluid.


Na het wandelen en zwemmen ben ik samen met de dames gaan lunchen bij Bagels & Beans. In die herrie kan ik dus echt helemaal niets verstaan en ben ik volledig afhankelijk van de Ava app. Dat gaat op zich wel, maar het kost moeite. Alles kost momenteel moeite en dat maakt mij ontzettend moe. Het was wel gezellig. Na de lunch ben ik gelijk doorgegaan naar Den Haag. Ben weer met de trein gegaan zodat ik rustig kon lezen. Ff relaxen voordat ik de afspraken in ga. Op het station met Herman afgesproken en daar in een drukke horeca gelegenheid de planning gemaakt en projecten doorgesproken. Ook hier dus volledig afhankelijk van de Ava app. In een drukke omgeving werkt dit toch lastiger moet ik zeggen. Moet echt vol concentreren om tussen de verkeerde teksten bij te blijven.


Toen door naar mijn eerste echt zakelijk afspraak sinds mijn gehoorverlies. Margot, de tolk waar ik het meeste mee werk, was erbij als schrijftolk en dat was prettig. In basis ging het ook goed, maar vind het ook confronterend. Hoor mijn eigen stem amper en omdat ik alles moet lezen mis ik spontaniteit. De grapjes, de gezichtsuitdrukkingen… nogmaals, het gaat in basis goed zo, maar minder leuk en vooral anders.


Na de afspraak nog even een biertje gedronken en nagepraat. Ook weer Ava app werk. Merk dat ik echt gesloopt ben na een dag. In de trein terug lekker gelezen. Merk dat lezen momenteel prettig is. Goede afleiding en fijn rustmoment.


In de avond kon ik niks meer. Wilde alleen maar plat op de bank liggen zonder geluid. Jen was een spel aan het spelen met anderen en ik ben met hoortoestellen uit op de bank grotendeels in slaap gevallen. Gesloopt.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page