top of page
Zoeken
  • Dennis Hardes

Nijntje: Woensdag 23 januari 2019

Bijgewerkt op: 10 feb. 2019

Vandaag actief opgestart in de zin van ben direct ontbijt, lunch en Elle’s eten gaan maken. Lekker bezig zijn en koken. (voor de oplettende lezer: ja, ik kook ook vaak 's ochtends en dus meerdere keren per dag).


Ik had vroeg afgesproken met Herman om werk dingen bij te praten. Was even wennen om nu opeens met de Ava app te werken. Ging wel goed en met oefening wordt dat alleen maar beter. Blijft wel confronterend omdat ik iedereens stemmen nog in mijn hoofd hoor, maar het geluid niet meer.


Daarna in het kader van ontspannen een massage geboekt. Lekker een uur helemaal niets. Ik heb de masseuse uitgelegd wat er is gebeurd en dat het doel voor vandaag gewoon ontspannen is. Hoortoestellen uit, helemaal geen geluid en overgeven aan de masseuse. Echt heerlijk! Daarna naar Beter Horen geweest. Tot mijn grote verbazing kunnen mijn hoortoestellen nog wat aangepast worden. Hoe dan? Het zijn ultra power hoortoestellen dat wist ik, maar nu ongeveer op het niveau Joint Strike Fighter qua volume. Je wordt bijna doof als je naast me staat (bij wijze van spreken dan). Kan ik nu beter horen? Mwah. Het volume is intens, het geluid echt afschuwelijk, maar er komt meer geluid binnen. Hoor mijn eigen stem een klein beetje beter en voor de rest is het wennen denk ik, hoop ik. Vaak met grote aanpassingen van mijn hoortoestellen is het flink wennen. Wel altijd wonderlijk om te ervaren hoe snel je hersenen zich kunnen aanpassen. Aan de andere kant weet ik ook dat als je van niets iets probeert te maken het vaak ook gewoon niets blijft. Ben mijn hersenen wel aan het trainen voor zover dat kan. Stemmen herinneren, muziek, geluiden. Weet niet of het nut heeft, maar wil het dichtbij houden zodat zodra ik een CI krijg nog kan herinneren hoe het hoort te klinken.


In het kader van ‘waarom’? Heb gisteren ontdekt dat ik een bepaald geluid nog hoor en kan onderscheiden. Wat dan? Nou freaking NIJNTJE. Het muziekje Nijntje, lief klein konijntje Nijjjjjjjntje. WHY???? Van alle geluiden die ik relevant vind is dit niet direct de meeste voor de hand liggende.


Voor de rest vandaag gewoon een beetje gewerkt. Prettig om ook weer normale dingen te doen. Ben toe aan zo normaal mogelijk. Heb een schrijftolk geregeld voor mijn afspraak van vrijdag. Nog wat hulpmiddelen bestelt voor de Ava app waardoor ik die kan koppelen aan mijn laptop en straks andere audiosystemen.

Ben ook benieuwd wanneer ik een oproep krijg van het CI team van het LUMC. Moet mezelf nog even tegenhouden om er niet gelijk achteraan te zitten. Komt morgen wel ;-)


Bellen ging vandaag weer goed met RogerVoice. Werkt vrij natuurlijk en het helpt wel dat ik mijn eigen stem een fractie beter hoor nu. Blijft anders heel lastig om in te schatten hoe hard ik moet praten. Begin nu standaard voor mijn gevoel zacht en dat blijkt vaak het ideale volume. Heb vandaag ook bij de masseuse, Beter Horen, Herman de Ava app gebruikt en het ging overal redelijk. Merk wel dat hij nog veel fouten maakt, maar dat wordt beter schijnt. Lastigste is eigenlijk dat de internetverbinding soms wat traag is waardoor de tekst dus trager verschijnt. Zal je altijd zien dat 4G het vanochtend niet goed deed. Ah well, kan beuren.


Straks komt Jen thuis met Elle en hoop dat ik ze dan iets beter kan volgen met mijn gepimpte hoortoestellen. De kraan aandoen klinkt alsof er een glasbak ergens wordt geleegd en de WC doortrekken klinkt alsof ik per ongeluk de Niagara waterval in ben gestapt dus heb er geen onrealistische verwachtingen van, maar beetje meer zou leuk zijn.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page