top of page
Zoeken
  • Dennis Hardes

Woensdag 30 en Donderdag 31 januari

Woensdag was een productieve dag qua werk. Het gegeven dat er iets gebeurd qua oplossing verbeterd mijn humeur behoorlijk. Merk ook dat ik wat meer energie heb en denk dat dit te maken heeft met de medicatie.


Vind het wel frustrerend dat het niet echt snel gaat met de oplossing. Vind 6 weken wachten op een eerste afspraak na een spoed doorverwijzing echt alles behalve spoed. Heb ook geen antwoord gekregen van het CI team op mijn voorstel om de hoortest van Kentalis te gebruiken voor de afspraak met de KNO arts zodat dit misschien op kortere termijn kan plaatsvinden. Ga dus morgen maar gewoon naar Kentalis en misschien dat ik via hun wat kan bespoedigen. Dinsdag kreeg ik ook een mail van het CI team dat het intake formulier die dag zou worden verstuurd, maar heb woensdag niets ontvangen. Hoop dat het vandaag komt zodat ik die ook gelijk vandaag kan invullen en retourneren aangevuld met de nieuwe testen van Kentalis.


Afspraak bij Kentalis was nuttig. Hoortest was min of meer gelijk met mijn vorige van 1,5 week geleden. Geen verbetering dus. Gesprek met de audioloog was prettig. Eerste gesprek sinds mijn gehoorverlies waar ik echt wat mee kon. Hij heeft mijn hoortoestellen doorgemeten. Afstelling kan niet beter (van niets kan je niet echt iets maken). Wel geconcludeerd dat ik andere oorstukjes nodig heb. Dit zal helpen tegen het galmen bij teveel geluid. Heel irritant en gaat volledig ten kosten van verstaan. Verder kreeg ik een recept mee om met een specialistisch bedrijf te kijken naar mijn situatie en welke soloapparatuur mij op korte termijn nog wat kan helpen.


Verder was het fijn om gewoon even te kunnen sparren met een deskundige. Hij vond het ook vreemd dat ik zo lang moet wachten op de eerste afspraak in het ziekenhuis voor mijn mogelijk implantaat. 4 maart kan ik pas terecht en dat is 7 weken na mijn gehoorverlies. En dan heb ik pas een eerste consult en dus nog steeds geen scans (mri, CT) gehad. Verwacht niks raars te vinden als oorzaak, maar uitsluiten is medisch gezien volgens mij wel erg belangrijk. Mijn audioloog gaat ook contact opnemen met het CI team om te kijken of hij wat kan betekenen in het proces van versnellen. Ik krijg helaas geen antwoord op mijn mails van het CI team. Maandag ga ik maar proberen te bellen met mijn RogerVoice app.


Ben wel blij dat ik nu eindelijk een professional heb gesproken. Voelt als in beweging komen. Ava app werkte prima. Af en toe wat rare woorden tussendoor, maar ging best wel nauwkeurig. Ik gebruik nu elke keer de externe microfoon die ik bij mijn gesprekspartner om hang. Dit werkt het beste.


Na de afspraak bij Kentalis heb ik gelijk contact opgenomen met Formaat voor het aanmeten van mijn nieuwe oorstukjes. Had per mail gevraagd of het met enige spoed mogelijk was. Kreeg binnen een half uur een reactie terug en kan morgen al terecht. Echt super. Zo blij met Formaat. Oorstukjes zijn echt heel goed. Maatwerk en echte vakkennis is zo belangrijk, zeker als je echt heel slecht hoort en zware versterking nodig hebt. Wereld van verschil met de meer standaard oplossingen. Huidige oorstukjes zijn ook alweer 2,5 a 3 jaar oud dus het was sowieso weer tijd voor nieuwe.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page